- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Rekordan rast ulaganja u nekretnine u Srbiji

© Sputnik / Lola ĐorđevićZidanje zgrade
Zidanje zgrade - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Investiranje u nekretnine u Srbiji dostiglo je u prvom kvartalu ove godine nov rekordan nivo sa iznosom od 1,6 milijardi evra, što je rast od 23,1 odsto u odnosu na isti period 2021, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Količina novca uloženog u nekretnine u prva tri meseca je udvostručena u odnosu na prvi kvartal 2019, od kada je prisutan stalni rast prometa na ovom tržištu.
Broj zaključenih kupoprodajnih ugovora takođe pokazuje kontinuirani rast. U izveštajnom periodu je zaključeno ukupno 32.164 ugovora, što je za 6,7 procenata više nego u prvom tromesečju prošle godine.
Iz RGZ-a ističu da je broj sklopljenih kupoprodajnih ugovora u prvom kvartalu veći za čak 47,1 posto nego u istom periodu 2019.
Najviše novca u prometu svih vrsta nepokretnosti na nivou Srbije investirano je u stanove. U ovu vrstu nepokretnosti uloženo je 889,5 miliona evra, što predstavlja 57 odsto udela u ukupnom ulaganju u nepokretnosti.
Iz kredita su najčešće plaćani stanovi, a udeo njihovog plaćanja u prvom kvartalu 2022. godine iznosi 28 procenata.
U najvećim gradovima u Srbiji stanovi su, iz kreditnih sredstava, najviše plaćani u Nišu (40%), zatim u Novom Sadu (33%), Beogradu (31%) i Kragujevcu (25%), navodi se u saopštenju Republičkog geodetskog zavoda, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala