- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Projekat „Sputnjik pro“ i pred beogradskim studentima

CC0 / Piksabej / Fotografisanje
Fotografisanje - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Još jedna konferencija u okviru projekta „Sputnjik pro“ održana je 21. aprila u video formatu za studente Univerziteta u Beogradu. Pred studentima Filološkog fakulteta govorio je direktor zajedničke Direkcije za fotoreportere medijske grupe „Rosija sevodnja“ Aleksandar Štolj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Moderator događaja je bio šef odeljenja za foto projekte Direkcije za međunarodnu saradnju Kristina Ljah.
Tokom predavanja o radu fotoreportera, studenti su se upoznali sa karakteristikama profesije i principima rada fotoreportera međunarodnih medija, a takođe su saznali i o pravilima ponašanja fotoreportera u žarištima.
Pored toga, Štolj je podelio svoje iskustvo fotoreportera i odgovarao na pitanja slušalaca o ravnoteži između tehničke i kreativne komponente moderne fotografije, kao i o ulozi fotografije u doba lažnih vesti.
„Nijedna fotografija nije vredna života i zdravlja", naglasio je Štolj govoreći o rizicima u radu fotoreportera.
Profesor Filološkog fakulteta Beogradskog univerziteta Jelena Ginić je navela da su studenti sa velikim interesovanjem slušali predavanje Aleksandra Štolja, sa velikim zadovoljstvom pogledali interesantne fotografije koje su snimili on i njegove kolege.
Ginić je izjavila i da su studenti bili oduševljeni njegovim bogatim iskustvom u radu u raznim situacijama, naučili su da izrađuju kvalitetne fotografije i saznali kako mora da se ponaša fotoreporter u uslovima opasnosti.
„Sputnjik pro“ je projekat međunarodne informativne agencije i radija Sputnjik za novinare, studente specijalizovanih fakulteta, saradnika pres službi i menadžera u medijima. Cilj projekta je razmena iskustava i razvoj profesionalnih veza sa stranim kolegama.
Predavači su menadžeri Sputnjika i drugi poznati ruski eksperti. Na predavanjima se razgovara o različitim aspektima novinarske profesije, uključujući kreiranje multimedijalnog sadržaja, rad na društvenim medijima, kao i privlačenje većeg broja korisnika.
U radionicama „Sputnjik pro" je od marta 2018.godine učestvovalo više od 5.000 slušalaca iz 80 država.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala