- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Janaf: Nastavljamo isporuke nafte NIS-u

© REUTERS / Sergei KarpukhinRadnik proverava cevi naftovoda
Radnik proverava cevi naftovoda - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Kompanija Jadranski naftovod (Janaf) saopštila je danas da nastavlja sa normalnih isporukama nafte Naftnoj industriji Srbije u u skladu sa ugovorom koji ima sa srpskom kompanijom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uredbom Veća (EU) od 8. aprila 2022. godine o merama ograničavanja s obzirom na delovanja Rusije kojima se destabilizuje stanje u Ukrajini, omogućen je nastavak izvršavanja Ugovora o transportu sirove nafte koji je Janaf d.d. sklopio s kompanijom NIS za period od 1. januara do 31. decembra 2022. godine“, navodi se u saopštenju te kompanije, prenosi Seebiz.
Tim ugovorom su rezervisani transportni kapaciteti Janafa po načelu „puno za prazno“ u ukupnoj količini od 3,2 miliona tona plus/minus 10 posto, i nakon 15. maja, u skladu s uslovima propisanima navedenom Uredbom.
Društvo Janaf će i nadalje svakodnevno pratiti razvoj događaja, kao i mere Vlade Hrvatske, EU i nadležnih institucija, dodaje se u saopštenju.
Uredbom EU, Srbija je izuzeta iz paketa restriktivnih mera Brisela koje se odnose na uvoz nafte i gasa iz Rusije, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala