GIK objavila rezultate ponovljenih izbora u Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićGlasanje na izborima
Glasanje na izborima - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Na dva biračka mesta na kojima je u četvrtak ponovljeno glasanje za odbornike Skupštine grada Beograda, najviše glasova osvojila je lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve sa ukupno 588 osvojenih glasova, odnosno 55,1 odsto, rečeno je iz Gradske izborne komisije (GIK).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na biračkom mestu 7 u Rakovici i na mestu broj 57 na Zvezdari pobedila je lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve koja je osvojila ukupno 588 glasova, odnosno 55,1 odsto glasova.
Na ta dva mesta na ponovljenim izborima druga je lista Duško Vujošević - Ajmo ljudi sa osvojenih 138 glasova ili 12,9 odsto glasova, navode iz GIK-a.
Treća je lista Vladeta Janković - Ujedinjeni za pobedu Beograda sa 90 glasova, odnosno 8,4 odsto osvojenih glasova, dok je na četvrtom mestu lista Ivica Dačić - SPS, JS koja je dobila 83 glasa ili 7,8 procenta.
Sledi lista Moramo koja je dobila 58 glasova, odnosno 5,4 procenta, a zatim lista Miloš Jovanović - Nada za Beograd sa 48 glasova ili 4,5 procenta.
Lista Boško Obradović - Dveri/POKS osvojila je 17 glasova, odnosno 1,6 procenata, a Srpska stranka Zavetnici 10 glasova ili 0,9 odsto.
Suverenisti - DJB, ZS, ŽZS dobili su sedam glasova, odnosno 0,7 procenata, a lista Vojislav Šešelj - SRS pet glasova ili 0,5 odsto.
Ruski manjinski savez je dobio tri glasa ili 0,3 odsto, dok je lista
Nemanja Šarović - za sav normalan svet dobila dva glasa, odnosno 0,2 procenta glasova, rečeno je Tanjugu u GIK-u.
Na ponovljene izbore na dva biračka mesta izašlo je ukupno 1.068 birača od 2.839 upisanih u birački spisak, što čini 37,6 odsto.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala