- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

DF: Abazović i Joković su izdali narod, a sad će postati Milove ikebane

© AP Photo / Risto BozovicCrnogorski predsednik Milo Đukanović
Crnogorski predsednik Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Demokratski front tvrdi da su lider URA Dritan Abazović i predsjednik SNP-a Vladimir Joković izdali narod, a da će nakon toga će postati ikebane zavisne od Mila Đukanovića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„DF još jednom iskazuje nepodijeljen stav da je formiranje manjinske Vlade uz podršku DPS-a pokušaj političke reanimacije Mila Đukanovića i njegovog spasavanja od krivično pravnog gonjenja. Nakon hapšenja Vesne Medenice, svakom je u Crnoj Gori jasno, a posebno bi trebalo da bude Dritanu Abazoviću i Vladimiru Jokoviću, da je Milo Đukanović kao vrhovni nalogodavac crnogorskom pravosuđu morao da bude sledeći na listi GST-a. Izdajom izborne volje od 30. avgusta, od strane URE i SNP, ne da Đukanović neće biti sledeći, već će lično on zakočiti reforme u sudstvu, kako bi zajedno sa najbližim saradnicima izbjegao suočavanje sa svojim nepočinstvima“, navodi DF.
U saopštenju se ocenjuje da DPS suštinski preuzima institucije, dok će, kako kažu, Dritan Abazović i Vladimir Joković, postati izvrsna ikebana zavisna od Đukanovićevog uticaja.
„Nažalost, ovom procesu je u značajnoj mjeri doprinio i Zdravko Krivokapić sa svojim ministrima koji su bili protiv demontaže DPS-a, a Milojko Spajić i Milatović su se čak i javno hvalili da su ostavili kadrove bivšeg režima na ključnim pozicijama u njihovim ministarstvima. Da se Zdravko Krivokapić više sretao sa onima koji su ga glasali, a manje sa Milom Đukanovićem kojem je na taj način davao legitimitet, sad bi i Đukanović bio u sobi pored Medeničine. Da su Spajić i Milatović u SAD -u od Eskobara tražili podršku za obračun sa nasleđem Đukanovića, a ne sa liderima DF-a, vjerovatno bi se uz Svetozara Marovića makar i Aco Đukanović našao na crnoj listi“, zaključuje se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala