- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Indija neće menjati svoj stav prema Rusiji: Boris Džonson posle sastanka sa indijskim premijerom

© AP Photo / Manish SwarupBoris Džonson i Narendra Modi
Boris Džonson i Narendra Modi - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Stav Indije prema Rusiji se neće promeniti, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson posle sastanka sa svojim indijskim kolegom Narendrom Modijem.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Istorijski stav Indije prema Rusiji je dobro poznat i on se neće promeniti“, naveo je Džonson na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.
Džonson je izjavio da je siguran da Indija „vidi šta se dešava“ i da raste njeno raspoloženje za saradnju sa Velikom Britanijom, prenosi Tanjug.
Velika Britanija i Indija potpisale su danas novi sporazum o saradnji u oblasti odbrane, saopštili su zvaničnici dve zemlje nakon sastanka u Nju Delhiju. Prema tom sporazumu, Britanija će pomoći Indiji da napravi sopstvene borbene avione, izjavio je britanski premijer Boris Džonson.
Dve zemlje će nastojati da do kraja godine postignu i sporazum o slobodnoj trgovini, izjavili su zvaničnici, navodi Rojters.
Džonson se u Indiji sreo sa premijerom Indije Narendrom Modijem, a poseta britanskog predsednika vlade u godini kada se slavi 75 godina indijske nezavisnosti, je istorijska, rekao je Modi.
„Pozvali smo na dijalog i diplomatiju kako bi se u Ukrajini uspostavio prekid vatre i došlo do rešenja problema. Ponovili smo i važnost poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih zemalja“, rekao je Modi, prenose indijski mediji.
Indija želi dobrodošlicu Velikoj Britaniji posle njene odluke da stupi u Indo-pacifičku inicijativu, dodao je Modi.
Modi je iskazao i zabrinutost zbog Avganistana i opasnosti da teritorija te zemlje bude korišćena za širenje terorističkih aktivnosti.
Džonson i Modi su se saglasili da su dve zemlje ojačale odnose i partnerstvo u svim segmentima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala