Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Možda je vreme da postanemo politički neutralna zemlja

© Sputnik / Dejan SimićMinistar odbrane Srbije Aleksandar Vulin u Predsedništvu RS prilikom dodele ordena
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin u Predsedništvu RS prilikom dodele ordena - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Vreme je da Srbija preispita svoju odluku da li je za članstvo u Evropsku uniju, smatra ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, navodeći da je možda vreme i da postanemo i politički neutralna zemlja, kao što smo i vojno neutralna zemlja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Povodom najavljene rezolucije Evropskog parlamenta u kojoj će se od Srbije zahtevati da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, ministar policije je za RTS kazao da politika koju vode evroparlamentarci u EP „jasno ukazuje da EU Srbiju ne želi u svom sastavu“, te da je krajnje vreme da Srbija, takođe, preispita svoju odluku da li je za nastavak puta ka članstvu u EU.
„Mi smo stari, drevni, istorijski narod koji sam bira svoje prijatelje. Rusija je naš prijatelj. Slovenski narodi su naši prijatelji, Kina je naš prijatelj, Indija je naš prijatelj, zemlje u Evropi su naši prijatelji. Nemojte očekivati da mi prihvatamo vaša neprijateljstva. Evropski parlament se ne pita previše ni o Evropi, ali bi hteo da se pita o Srbiji, da odlučuje o svemu što se dešava u Srbiji“, istakao je Vulin.
Ministar policije je rekao da je poverenje u EU kod Srba na istorijskom minimumu i da je možda vreme da postanemo politički neutralni, baš kao što smo i vojno neutralni, saopštio je MUP, prenosi Tanjug.
„U ovom trenutku, poverenje u EU kod Srba je na istorijskom minimumu. I kada bi predsednik Vučić održao samo jedan govor u kojem bi izrazio sumnju u naš evropski put i našu evropsku budućnost, ja vam garantujem da bi poverenje u EU bilo niže nego u NATO pakt, a znate da je NATO pakt jedna od najnepopularnijih institucija kod Srba. Ovo što radi Evropski parlament je najbolji način da se shvati da mi ne treba da budemo u EU. Prvo je bio Hag, onda je bilo priznajte Kosovo, napustite Republiku Srpsku, sad uvedite sankcije Ruskoj Federaciji. Jednostavno, vreme je da kažemo sami sebi, mi smo vojno neutralna zemlja, hajde da budemo i politički neutralni“, poručio je Vulin.
Na pitanje koliki značaj će imati rezolucija Evropskog parlamenta ukoliko bude usvojena, ministar policije je rekao da za Srbiju neće imati baš nikakav značaj, ali da će svakako u političkom smislu to biti jasan signal i putokaz da EU ne želi Srbiju u svom sastavu.
„Oni mere našu ljubav prema Evropi, mržnjom prema Rusiji. Ako volite Evropu, morate da mrzite Rusiju. Neću da mrzim Rusiju, neću da mrzim nikoga. Imam pravo da ne izgubim nijednog jedinog prijatelja, ja ne učestvujem u vašim sukobima“, poručio je Vulin.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SRBIJA
Vučić o Rezoluciji EP: Ne mogu da se iživljavaju na Moskvi, pa bi na Srbiji
Zasedanje Evropskog parlamenta u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SRBIJA
Evropa sprema rezoluciju kojom vrši pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala