- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pokrenuta istraga protiv Borisa Džonsona

© AP Photo / Kirsty WigglesworthBritanski premijer Boris Džonson
Britanski premijer Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Britanski poslanici danas su pokrenuli istragu povodom optužbi da je premijer Boris Džonson pogrešno informisao parlament svojim inicijalnim odgovorima na izveštaje da su on i članovi njegovog osoblja kršili propise o lokdaunu zbog kovida-19.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Poslanici su usvojili inicijativu laburista za formiranje parlamentarnog komiteta kako bi se utvrdilo da li negiranje Džonsona da je kršio pravila predstavlja nepoštovanje Donjeg doma parlamenta, prenosi Tanjug pisanje Rojtersa. Predlog je usvojen bez glasanja.
Poslanicima Torijevaca je ranije naređeno da podrže pokušaj vlade da odloži glasanje dok se ne završe istrage policije i državnog službenika Sju Grej, ali je neposredno pre početka debate šef poslaničkog kluba konzervativaca Mark Spenser rekao da poslanici Torijevaca mogu da glasaju kako god žele o predlogu laburista.
U Vestminsteru se spekulisalo da poslanici Torijevaca nisu spremni da čekaju više na istragu o ponašanju premijera Džonsona.
Premijer je propustio debatu u Donjem domu jer je boravio u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Indiji, gde je za Skaj njuz rekao da „apsolutno nema šta da krije“.
Masovno ogorčenje u britanskoj javnosti izazvali su medijski natpisi o desetak okupljanja u rezidenciji premijera, uključujući i zabavu u bašti u Dauning Stritu nazvanu „dođite i donesite šta ćete da pijete“, i podstakle javnu percepciju da politička elita nije uspela da se pridržava strogih pravila zaključavanja koja je uvela za ostale Britance.
Pripadnik britanske policije ispred Dauning strita 10, sedišta britanskog premijera - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2022
SVET
Afera drma Britaniju: Policija otvorila istragu, na meti i Džonson
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala