Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Počasna paljba, avioni, rečna flotila povodom Dana Vojske Srbije /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićPočasna paljba povodom Dana Vojske Srbije
Počasna paljba povodom Dana Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Pripadnici Gardijske brigade su, u čast Dana Vojske Srbije, izvršili počasnu paljbu na Savskom platou Beogradske tvrđave ispaljivanjem 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Svečanosti je prisustvovao i ministar odbrane Nebojša Stefanović.
Nakon počasne paljbe, usledio je i defile plovila Rečne flotile koja su se kretala od Mosta na Adi ka Pančevačkom mostu na čelu sa komandnim brodom Kozara. Posade brodova pozdravile su građane rubnim pozdravom.
Beograđani su mogli da vide i letački program vazduhoplova — aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i PVO koji su leteli iz pravca Gardoša.
Dan Vojske Srbije 23. april obeležava se u znak sećanja na dan podizanja Drugog srpskog ustanka, na Cveti, 1815. godine u Takovu, nizom prigodnih manifestacija.
Tim povodom održani su i promenadni koncerti vojnih orkestara u Beogradu i Nišu.
Svečana akademija povodom Dana Vojske Srbije organizovana je sinoć u Domu Garde u Topčideru, gde je Stefanović poručio da vojska svoj dan dočekuje snažnija, brojnija, savremenija i spremnija da sačuva mir, slobodu i bezbednost naše zemlje i građana.
„Želimo najsnažniju vojsku u regionu, jer želimo da živimo u miru i stabilnosti zauvek ponosni na svoju vojsku i vojnike“, izjavio je Stefanović i dodao da se Srbija naoružava da bi sebe zaštitila, te da kao i do sada nikome ne preti i ništa tuđe ne traži, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala