Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Oštećen mural herojima Košara u Novom Pazaru

© Wikipedia / By Jovanvb Novi Pazar - Panorama grada
Novi Pazar - Panorama grada - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Nepoznati počinilac ili više njih oštetio je mural u novopazarskom naselju Deževski put posvećen trojici žitelja tog grada koji su kao pripadnici Vojske Jugoslavije poginuli tokom bitke na Košarama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Mural posvećen Nikoli Popoviću, Naseru Vučelju i Zoranu Filipoviću urađen je nedavno na inicijativu građana okupljenih u grupi „Prijatelji Petrove crkve u Rasu“, među kojima su i oni koji su odrasli sa Popovićem, pišu Novosti.
„Neko je belim sprejom ižvrljao mural, što smo prijavili policiji od koje tražimo da otkrije počinioca koji je na taj način želeo da oskrnavi spomen i sećanje na one koji su dali život braneći ovu zemlju“, kažu u grupi „Prijatelji Petrove crkve u Rasu“ i najavljuju da će mural vrlo brzo vratiti u prvobitno stanje.
Nikola Popović jedan je od prvih vojnika poginulih tokom bitke na Košarama. On je stradao prvog dana sukoba, 7. aprila, na Veliki petak i imao je samo 19 godina. Dvanaest dana kasnije poginuli su njegovi sugrađani, vodnik Zoran Filipović (28), pripadnik 72. specijalne brigade i Naser Vučelj koji je imao samo 21 godinu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala