- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U jeku NATO agresije – „loptom protiv bombi“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta u obruču
Košarkaška lopta u obruču - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Delovalo je da košarkaška sezona 1999. godine u SR Jugoslaviji neće biti završena zbog NATO agresije, ali – inat je ukazivao na to da će borba za trofej biti održana, u ma kakvim okolnostima. To se i dogodilo na današnji dan pre 23 godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Finalni turnir Kupa Jugoslavije odigran je u hali „Pionir“, a finale je bilo zakazano za nesvakidašnji termin – od 14.00, zbog najave da će vazdušna opasnost biti proglašena u večernjim časovima.
Uz „target“ oznake, puna hala je poslala poruku NATO paktu, a potom je uživala u finalnom spektaklu koji su priredili košarkaši dve ekipe.
„To je bila akcija 'loptom protiv bombi'. Lep dan je bio, puna hala 'Pionir', zapamtiće se to“, rekao je tadašnji košarkaš Partizana Miroslav Radošević.
Košarkaši Partizana su slavili rezultatom 80:69 i osvojili tada šesti Kup Jugoslavije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala