- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Kijev izveo provokaciju u Nikolajevskoj oblasti

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaUništena stambena zgrada u Marijupolju
Uništena stambena zgrada u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Kijevski režim izvršio je provokaciju u Nikolajevskoj oblasti, gde su pripadnici teritorijalne odbrane automobilima sa oznakom Z pljačkali lokalno stanovništvo, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je naveo da je, prema dostupnim pouzdanim informacijama u naselju Voskresensko Nikolajevske oblasti, kijevski režim unapred pripremio još jednu provokaciju kako bi diskreditovao Oružane snage Rusije pred svetskom zajednicom.
„Po nalogu komande Oružanih snaga Ukrajine, specijalisti za informaciono-psihološke operacije sproveli su iscenirano snimanje pljačke koje su navodno počinili ruski vojnici nad civilima: pripadnici 191. bataljona 123. brigade teritorijalne odbrane preobučeni u ruske uniforme koristeći automobile sa znakom Z demonstrativno su pljačkali privatne kuće i vršili foto- i video-snimanje svojih nedela mobilnim telefonima“, rekao je general.
Mizincev je naglasio da Ministarstvo odbrane Rusije unapred upozorava takozvani civilizovani Zapad da ova još jedna dezinformacija kijevskih vlasti „o zverstvima Rusa“ planira u najskorije vreme da se distribuira kroz „objektivne“ i „nezavisne“ zapadne medije uz puno odobrenje pokrovitelja koji se nalaze u Kijevu.
„Ovakve provokacije kijevskog režima još jednom demonstriraju potpunu ravnodušnost prema sudbini civila u Ukrajini“, dodao je on.
Prema njegovim rečima, pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine privlače bande za zastrašivanje „nedovoljno patriotskih“ stanovnika Zaporožja, uživaju potpunu slobodu delovanja protiv stanovništva i slobodno se kreću gradom čak i tokom policijskog časa.
General je istakao da, koristeći nekažnjivost, ukrajinski bezbednjaci pokazuju posebnu surovost i cinizam prema svim kategorijama stanovnika grada, uključujući starce, žene i decu.
Mizincev je takođe naveo da međunarodne organizacije, uključujući Međunarodni komitet Crvenog krsta (rumunski ogranak), obustavljaju sve isporuke humanitarne pomoći Odesi zbog masovne krađe hrane i lekova od strane zvaničnika.
On je saopštio da ruska vojska zajedno sa snagama DNR i LNR poštuje režim tišine na svim humanitarnim koridorima, uključujući i tri koja je ukrajinska strana proglasila.
„Ukrajinska strana je za današnji dan objavila tri koridora u pravcu Zaporožja, Krivog Roga i Nikolajeva, nijedan prema Rusiji. Oružane snage Rusije, kao i formacije Donjecke i Luganske Narodne Republike, strogo poštuju režim tišine, uključujući i one koje je proglasila ukrajinska strana“, rekao je on.
Mizincev je dodao da ruska strana svakodnevno od 10 časova po moskovskom vremenu otvara humanitarne koridore u harkovskom, luganskom, donjeckom i krimskom pravcu prema Rusiji. On je takođe podsetio na spremnost ruske strane da brzo otvori humanitarne koridore u bilo kom drugom pravcu za bezbednu evakuaciju civila.
Načelnik je podsetio da ukrajinski nacionalisti i dalje drže više od šest hiljada stranih državljana iz 10 država kao živi štit.
Mizincev je istakao da je u sedam ukrajinskih luka i dalje blokirano 76 brodova iz 18 zemalja.
Od 24. februara u Rusiju je evakuisano više od 900 hiljada stanovnika Ukrajine, Donjecke i Luganske narodne republike, skoro 15 hiljada samo u četvrtak.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala