- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Litar ulja u Nemačkoj i do pet evra, trgovci neće da ga prodaju zbog previsoke cene

Suncokretovo ulje - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Litar suncokretovog ulja u Nemačkoj košta i do pet evra, a jedna trgovina je odlučila da ga zbog visoke cene više ne prodaje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Podružnica trgovačkog lanca „Edeka“ u Trendelburgu (pokrajina Severni Hesen) više ne želi da prodaje ulje po takvim cenama i već su istakli natpise na kojem piše kako ne prodaju ulje.
„Nismo očekivali kako će se situacija razviti u smeru u kojem se razvila. Na policu s uljem smo postavili natpis s objašnjenjem zašto više ne prodajemo ulje. Nećemo prodavati suncokretovo ulje za 4,99 evra po litri. Ograđujemo se od ovih cena. Postoje granice“, rekla je poslovođa trgovine Anja Miler za nemački RTL, te dodaje kako su kupci dobro reagovali na njihov potez.
„Ulje je apsolutna namirnica i ne sme se prodavati u slobodnoj prodaji po tako previsokim cenama. Postoje čak i ljudi koji prodaju ulje na I-beju. Ja samo želim da obavljam svoj svakodnevni posao bez crnog tržišta. Moja savest ne dopušta da prodajemo ulje po tako visokim cenama”, kaže ona.
Otkrila je kako postoji i još jedan razlog za bojkot visokih cena ulja.
„Kad biste znali šta moji zaposlenici moraju da slušaju na blagajni. Neki kupci optužuju zaposlenike da se obogaćuju od iznuđivačkih cena ili da sami uživaju u jeftinom ulju. To je potpuno nepravedno i neopravdano“, rekla je Ana Miler, prenosi Sibiz.
Nemačko policijsko vozilo - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
EKONOMIJA
Nestašica osnovne životne namirnice u najjačoj evropskoj ekonomiji dovela do nove vrste kriminala
Suncokret - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
EKONOMIJA
Zrno zlata vredno: Srbija u poteri za suncokretom, negde se već zaključuju ugovori o otkupu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala