- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski spektakl na Dorćolu – Novak bi da Miša čeka još malo, ali...

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
U četvrtak od 16 časova snage na Dorćolu će odmeriti dva najbolja srpska tenisera, šampion Novak Đoković i izazivač Miomir Kecmanović.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Putevi Kecmanovića i Đokovića do četvrtfinala Srbija opena bili su dosta drugačiji. Novak je odigrao jedan meč, ali je u njemu proveo skoro tri i po sata kako bi pobedio Lasla Đerea, dok je Kecmanović eliminisao Gaskea i Milmana za otprilike isto vreme.
„Nikad sam svežiji“, odgovorio je Novak na pitanje odmah nakon izuzetno iscrpljujućeg maratona.
„Ne smem ništa da kažem. Spreman sam, znam da mi protivnik ovo gleda i nikad jače i spremnije se nisam osećao u životu“, dodao je uz smeh najbolji teniser planete.
Koliko god to možda apsurdno zvučalo, pa čak iako kladionice i dalje za favorita stavljaju Novaka, u ovom trenutnu nije najluđa konstatacija da je favorit u tom meču Kecmanović.
Osmina finala Australijan opena, pa pet četvrtfinala u nizu (Rio, Santijago, Indijan Vels, Majami, Srbija open) nisu mala stvar ni za jednog tenisera, a sigurno ne i za Miomira Kecmanovića, jednu od najvećih zvezda u usponu ove sezone.
Ono što su prethodno ostvareni rezultati najviše doneli Miši je sigurno samopouzdanje, koje se može videti u praktično svakom njegovom udarcu, ali i u kretnju, rezonovanju i svemu ostalom što razdvaja dobrog od odličnog tenisera.
Upravo je to samopouzdanje nešto što u ovom trenutku izuzetno nedostaje Novaku Đokoviću, iako kada govorimo o njemu govorimo o dvadesetostrukom Grend slem šampionu.
Novak je odigrao samo pet mečeva ove sezone, od kojih je dva izgubio, i u njegovoj igri se definitivno može osetiti koliki-toliki nedostatak u sebe i svoju igru.
Ali, to nije najveći problem.
Đoković je meč drugog kola Mastersa u Monte Karlu izgubio od Alehandra Davidoviča Fokine. Španac ruskog porekla jeste odigrao sjajan meč i treći set, ali se je u toj deonici meča presudna bila Novakova fizička sprema, daleko slabija od one na koju su njegovi navijači navikli.
Obećavajući faktor za Novaka pred meč sa Miomirom je taj što je u Beogradu uspeo da smogne snage i da možda i najbolji tenis pruži baš u samoj završnici trećeg seta protiv Đerea, odnosno posle više od tri sata gladijatorskog tenisa.
Ništa od navedenog, međutim, ne bi trebalo da zanima Kecmanovića pred jedan od većih duela u svojoj karijeri, pogotovo ako se uzme u obzir da ga je Novak prošle godine na ovom istom mestu eliminisao sa 6:1, 6:3.
Kecmanović ima igru, ima samopouzdanje, ali ima i trenutak u Novakovoj sezoni koji se samo poželeti može.
„Mića je u formi života. U poslednja tri ili četiri meseca beleži najbolje rezultate u karijeri. Mlad je, perspektivan, ima sve mogućnosti da dođe do teniskog vrha. Ali neka sačeka malo, ne mora sutra“, uz osmeh je prokomentarisao Novak posle meča sa Đereom.
Ali, sudeći po Miomirovim partijama i govoru tela, on nije spreman da čeka još ni minut. Mada, možda će morati – protivnik je ipak prvi reket planete.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
Đoković: Suluda odluka Vimbldona!
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
„Nije fer!“ – Kecmanović o sankcijama Medvedevu, Rubljovu... /video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SPORT
Posle dvojice Srba za Novaka sledi – Rus!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala