Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Fon Kramon: Dijalog sa Beogradom nije prioritet vlade u Prištini

© AP Photo / Visar KryeziuViola fon Kramon-Taubadel
Viola fon Kramon-Taubadel  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Aktuelna Vlada na Kosovu ne daje prioritet dijalogu sa Srbijom, izjavila je izvestilac Evropskog parlamenta Viola fon Kramon u Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta, gde je predstavljen nacrta izveštaja o Kosovu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nažalost, uprkos novoj energiji imenovanjem izaslanika EU za dijalog, sa očajem saznajem da olakšan dijalog između EU i Srbije, koji ostaje preduslov za integraciju Kosova u EU, nije prioritet aktuelne Vlade“, rekla je ona, prenosi Tanjug.
Fon Kramon je dodala da bi dijalog trebalo da postane prioritet i da Kosovo mora da ima koristi od novog zamaha saradnje sa SAD i EU.

„Dijalog treba da postane politički prioritet i ne želimo da ključni međunarodni partneri Kosovo vide kao manje konstruktivnu stranu u dijalogu. Umesto toga, želimo da Kosovo učini dalji korak u konkretizaciji postignutih sporazuma o energetici, registarskim tablicama i nestalim licima. Kosovo mora dalje da koristi novi prozor mogućnosti sa svojim saveznicima dok postoji puna transatlantska saradnja za dijalog“, poručila je fon Kramon.

Izvestilac Evropske narodne partije (EPP) za Kosovo i lobista kosovskih Albanaca, austrijski poslanik Lukas Mandl iskoristio je raspravu u spoljnopolitičkom odboru za nove napade na Srbiju.
Mandl je u saopštenju preneo da Srbija na svim nivoima vrši ogroman pritisak na Kosovo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala