- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ambasada Rusije u Vašingtonu: Nove sankcije će naneti štetu Americi

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i EU
Zastave Rusije i EU  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Nove sankcije protiv Rusije imaju sve apsurdniji karakter, umesto da donesu potrese Rusiji, čemu se Vašington i nadao, one će naneti štetu Sjedinjenim Američkim Državama, navodi se u izjavi na Telegramu ruske ambasade u SAD.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sankcije protiv 28 Rusa i 33 naših kompanija za navodne pokušaje da se zaobiđu ranije uvedene sankcije, kao i uključivanje više od 600 ruskih građana na stop listu za „gušenje nezavisnih medija, ugrožavanje teritorijalne celovitosti Ukrajine, kao i kršenje ljudskih prava podseća na ‘papazjaniju’ onoga što još sebi mogu da dozvole“, navodi se u saopštenju.
U ambasadi su dodali da zbog „neosnovanosti sankcije dobijaju sve apsurdniji karakter i svedoče o očaju Vašingtona jer ne mogu da našu zemlju podčine svojoj volji“.
„Lokalni vladajući krugovi bi trebalo da obrate pažnju da umesto potresa koje očekuju u našoj zemlji, antiruske sankcije će naneti štetu SAD“, navodi se u saopštenju.
Ranije je Ministarstvo finansija SAD uvelo nove sankcije protiv Rusije, na sankcionom spisku OFAS (Office of Foreign Assets Control) se nalazi 29 ljudi, koji su povezani sa bankom „Otkritije" i 40 organizacija. Između ostalog, na listi je predsednik upravnog odbora banke „Otkritije" Mihail Zadornov i prvi zamenik predsednika Centralne Banke Rusije Ksenija Judajeva.
Ministarstvo finansija SAD u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
RUSIJA
Proširena crna lista Amerike: Na udaru sankcija desetine fizičkih i pravnih lica Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala