Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Stefanović: Srbija želi najsnažniju vojsku u regionu

© Sputnik / Lola ĐorđevićNebojša Stefanović
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Želimo najsnažniju vojsku u regionu jer želimo da živimo u miru i stabilnosti zauvek ponosni na svoju vojsku i vojnike, izjavio je večeras ministar odbrane Nebojša Stefanović na svečanoj akademiji povodom Dana vojske Srbije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srbija se naoružava da bi sebe zaštitila, nikome ne preti, ali ne da svoje, rekao je ministar Stefanović.
Srbija je, kako je istakao, zemlja hrabrih, nepokolebljivih, koji nikada ne odustaju, naroda koji je vekovima negovao jedinstvo i slogu, porodicu i ognjište, onih koji nikada nisu spustili glavu pred neprijateljem.
Ti junaci su sa nama, oni su Vojska Srbije, stroj heroja čije srce kuca za otadžbinu, majke i očeve, braću i sestre... a pre svega stroj vojnika koji su živote posvetili Srbiji, i za koje od zakletve nema veće časti ni ljubavi, naveo je ministar odbrane.
Stefanović je naglasio da je zato u srpskom narodu uvek važilo da je biti vojnik posebno znamenje i veliki ponos.
Ministar je podsetio da je Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.
U tom 23. aprilu ima mnogo simbolike, rekao je on i naglasio da je vojska ostala neraskidivo vezana za svoj narod vekovima, da je to tkivo vremenom jačalo kroz svaku bitku, žrtvu, herojsko delo.
Srpski vojnik je, kako je naglasio, najbolje poznavao svoj narod i u tome je njegova veličina.
„Očuvao je i osvetlao obraz svoje otadžbine, bio je okosnica svoje Srbije, iako nije imao put posut ružama...“, rekao je ministar.
VS, dodao je, ovaj najvažniji vojni praznik dočekuje snažnija, brojnija, savremenija i spremnika da sačuva mir, slobodu i bezbednost naše zemlje i građana.
Svečanost je počela intoniranjem himni i filmom o Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, u kojem su predstavljeni rezultati rada, prenosi Tanjug.
Održan je i bogat umetnički program, kojem su prisustvovali i predsednik parlamenta Ivica Dačić, ministri Darija Kisić, Ratko Dmitrović, Anđelka Atanasković, predstavnici SPC, Islamske zajednice i katoličke crkve, diplomatske i vojno-diplomatske zajednice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala