- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Američka baza na Kosovu i namera Prištine da formira vojsku mogu da dovedu do eskalacije

Američki vojnici na Kosovu u okolini Orahovca - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Predstavnica Misije Rusije pri UN Ana Jevstignejeva izjavila je na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu da planovi za podizanje nove baze SAD na Kosovu i nastojanje Prištine da formira vojsku nisu u skladu sa Rezolucijom SB UN i mogu da dovedu do eskalacije situacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ona je podsetila i na slučaj kada je pretučen ruski državljanin , saradnik Misije UN na Kosovu, Mihail Krasnoščekov i naglasila da do dan danas krivci nisu privedeni pravdi.
„UN moraju čvršće da brane neprikosnovenost svojih saradnika na Kosovu“, rekla je Jevstignejeva.
Prema njenim rečima, neprihvatljive su aktivnosti Prištine prema Misiji UN na Kosovu.
Podsetila je i da je Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova 31. decembra proglasilo za personu non grata predstavnika Misije UN u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku Andreja Antonova, ruskog državljanina.
To je grubo kršenje međunarodno-pravnih normi, istakla je Jevstignejeva.
Podsetimo, Krasnoščekov je, uprkos diplomatskom imunitetu, pritvoren 28. maja 2019. godine i teško pretučen tokom operacije specijalnih snaga kosovskih Albanaca u srpskim opštinama na severu pokrajine.
U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku održava se sednica Savet bezbednosti UN tokom koje se razmatra redovan šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o situaciji na Kosovu i Metohiji, a Srbiju na sednici predstavlja ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.
Sednica Saveta bezbednosti UN - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SRBIJA
Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu: Selaković upozorio - Priština želi da Srbi nestanu sa KiM
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala