- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prvi kadrovi noćnog „Bala“ u Ukrajini: Sistem koji može da onesposobi do 10 meta istovremeno /video/

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaLansiranje protivbrodske rakete sa obalskog raketnog sistema "Bal" tokom vojnih vežbi
Lansiranje protivbrodske rakete sa obalskog raketnog sistema Bal tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video-snimak lansiranja visokopreciznih raketa sistema „Bal“ na objekte vojne infrastrukture Oružanih snaga Ukrajine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema navodima ruskog vojnog resora, napad je izveden sa obale Crnog mora – četiri projektila lansirana su noću ka naznačenim metama, odnosno objektima ukrajinske vojne infrastrukture.
Interesantno je da je ovo prvi put od početka specijalne operacije u Ukrajini da je snimljena upotreba protivraketnog odbrambenog sistema „Bal“.
Inače, sistem „Bal“ može da pogodi ciljeve krstarećim raketama na rastojanju do 120 kilometara. To je mobilni sistem napravljen na osnovi šasije MZKT-7930 koji uključuje samohodni komandni punkt upravljanja i veze, lansirne sisteme— do četiri jedinice, nosač protivbrodskih raketa i transportno-lansirne kontejnere. Istovremeno može da onesposobi do 10 ciljeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala