- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Presek stanja: Ruski PVO sistemi oborili ukrajinski helikopter Mi-8 i dva drona

© Sputnik / RIA NovostiUdarni helikopteri Ka-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije
Udarni helikopteri Ka-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Ruski PVO sistemi oborili su ukrajinski helikopter Mi-8 u oblasti naselja Korovi Jar i dve bespilotne letelice iznad naselja Izjum i Novobogdanovka, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je dodao da su Oružane snage Rusije raketama visoke preciznosti izvele napad na 12 ukrajinskih vojnih objekata.
„Visokopreciznim raketama vazdušnog baziranja Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije gađano je 12 ukrajinskih vojnih objekata. Pogođena su dva komandna mesta ukrajinskih trupa u naseljima Gusarovka i Andrejevka, tri područja koncentrisanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike u Arhangelovki, Kramatorsku i Selidovu“, rekao je Konašenkov.
Prema njegovim rečima, uništeno je i šest uporišta neonacističkih formacija u oblasti Popasna.
„U napadima je uništeno više od 150 nacionalista, 5 višecevnih raketnih bacača i osam oklopnih vozila. Takođe je uništen protivvazdušni raketni sistem ‘Osa-AKM’ kod sela Jazikovo“, precizirao je on.
Vazdušno-kosmičke snage Rusije pogodile su tokom dana 73 vojna objekta u Ukrajini, uključujući dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u naseljima Ševčenko i Komar u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Portparol je naveo da su raketne trupe Kopnenih snaga ruske vojske pogodile tokom dana sedam objekata Oružanih snaga Ukrajine, od čega četiri komandna mesta, skladište municije i mesta koncentrisanja ljudstva protivnika u oblastima Nova Dmitrovka i Visoki.
Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini Oružane snage Rusije uništile su 140 aviona, 106 helikoptera, 498 bespilotnih letelica, 254 protivvazdušna raketna sistema, 2.397 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 261 višecevni bacač raketa, 1.038 topova i minobacača poljske artiljerije, kao i 2.244 jedinice specijalnih vojnih vozila, naveo je Konašenkov.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Pripadnik Oružanih snaga Rusije na tenku u blizini Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
RUSIJA
UŽIVO Iz oblasti „Azovstalja“ evakuisano 127 ljudi; Kijev saglasan sa predlogom UN o uskršnjem primirju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala