- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva predala Kijevu predlog rešenja – lopta je na njihovoj strani

© Generalьnoe konsulьstvo RF v Stambule / Uđi u bazu fotografijaRusko-ukrajinski pregovori u Istanbulu
Rusko-ukrajinski pregovori u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Rusija je predala Ukrajini nacrt dokumenta o rešenju, lopta je u rukama Kijeva, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U ovom trenutku ukrajinskoj strani je predat naš nacrt dokumenta, koji sadrži apsolutno precizno definisane formulacije. Lopta je na njihovoj strani, čekamo odgovor“, rekao je portparol Kremlja.
Prema njegovim rečima, ukrajinska strana se neprestano udaljava od svojih ranije usaglašenih stavova, stalno ih menjajući. Kada je reč o efikasnosti pregovaračkog procesa, ta nedoslednost, kako je ocenio Dmitrij Peskov, ima veoma loše posledice.
Govoreći o roku za odgovor Kijeva na dokument, Peskov je rekao da ukrajinska strana ne pokazuje težnju da intezivira pregovarački proces, ali da ostaje nada da će se situacija razrešiti na najbolji mogući način.
Peskov se, takođe, osvrnuo na predlog Izraela da organizuje susret predsednika Rusije i Ukrajine, Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog, ali je istakao da je Moskva u više navrata objasnila kakve su pripreme potrebne da bi se taj sastanak organizovao.
„Izraelska strana je više puta signalizirala da je spremna da preuzme na sebe organizaciju takvog susreta, ali smo mi već mnogo puta objasnili šta mora prethoditi takvom hipotetičkom sastanku“, rekao je Peskov.
Ranije je ambasador Izraela u Moskvi Aleksandar Ben Cvi izjavio da njegova zemlja potvrđuje spremnost da u Jerusalimu dočeka Putina i Zelenskog.
Pripadnik Oružanih snaga Rusije na tenku u blizini Hersona - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
RUSIJA
UŽIVO Iz oblasti „Azovstalja“ evakuisano 127 ljudi; Kijev saglasan sa predlogom UN o uskršnjem primirju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala