- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Peking upozorio Vašington da ne koristi ukrajinsku krizu za ocrnjivanje Kine

© AP Photo / Mark SchiefelbeinMinistar odbrane Kine Vej Fenge
Ministar odbrane Kine Vej Fenge - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Kineski ministar odbrane Vej Fenge zatražio je od Sjedinjenih Američkih Država da prekinu da zloupotrebljavaju ukrajinsko pitanje kako bi ocrnile Kinu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kina zahteva da SAD prekinu vojne provokacije na moru i da ne koriste ukrajinsko pitanje za ocrnjivanje Kine, da prete i da vrše pritisak“, rekao je Vaj Fenge.
Kineski ministar je tokom telefonskog razgovora s američkim kolegom Lojdom Ostinom naglasio da Sjedinjene Američke Države ne smeju da potcenjuju odlučnost i mogućnosti Kine u zaštiti svojih interesa.
„Kina se nada uspostavljanju zdravih i stabilnih odnosa sa SAD, pri čemu će štititi svoje nacionalne interese i dostojanstvo“, rekao je Vej Fenhe, čiju je izjavu prenelo Ministarstvo odbrane Kine na društvenoj mreži WeChat.
Prema njegovim rečima, ukoliko pitanje Tajvana bude rešavano na neprihvatljiv način, to će imati razoran uticaj na odnose SAD i Kine.
„Kineska armija će odlučno štititi državni suverenitet i teritorijalnu celovitost“, naglasio je kineski vojni ministar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala