- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Oko 1.900 dece mlađe od pet godina u Etiopiji umrlo od gladi u protekloj godini

CC0 / Pixabay/S. Hermann& F. Richter / Sveće
Sveće - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Najmanje 1.900 dece mlađe od pet odina umrlo je u protekloj godini od neuhranjenosti u regionu Tigraj u Etiopiji dok su trajali oružani sukobi, navodi se u studiji koju su sprovele regionalne zdravstvene službe.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Smrtni slučajevi dece beleženi su u zdravstvenim ustanovama širom Tigraja od juna prošle do 1. aprila ove godine , ali Zapadni Tigraj, koji je pod kontrolom snaga iz susednog regiona Amhara, nije obuhvaćen u istraživanjem, prenosi AP.
Lekar koji je radio na studiji rekao je da je pravi broj smrtnih slučajeva među neuhranjenom decom verovatno veći jer mnoge porodice nisu bile u mogućnosti da dovedu svoju decu u zdravstvene centre zbog problema sa transportom.
„S obzirom da ne možemo da pristupimo većini oblasti, ne znamo šta se dešava na nivou cele zajednice. Ovo su smrtni slučajevi koje smo uspeli da zabeležimo u zdravstvenim ustanovama, ali većina smrtnih slučajeva prouzrokovanih neuhranjenošću ostala je neevidentirana“, rekao je lekar koji je zatražio anonimnost zbog straha od odmazde.
Tigraj je odsečen od ostatka Etiopije od juna prošle godine kada su borci Narodnog oslobodilačkog fronta Tigraja (TPLF), ponovo zauzeli veći deo regiona nakon povlačenja saveznih snaga, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala