Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Novinarki Ljubici Gojgić uručen orden Legije časti

© Sputnik / SputnjikAmbasada Francuske u Beogradu
Ambasada Francuske u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Stasala sam u okruženju gde je borbenost imala prednost nad savitljivošću, drago mi je da ovde vidim ljude koji veruju u ista profesionalna načela i danas u svetu legitimizovanih lažnih vesti, kulture isključivanja, kensl kulture, podobnosti i političke korektnosti. Mi se ne povlačimo, rekla je Ljubica Gojgić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Tokom uručenja francuskog Ordena nacionalnog reda Legija časti u rangu viteza, ona je dodala:
„Društvo ne sme slobodu medija da posmatra ko stvar esnafa, političke milosti ili dogovora elita, već kao vrednost kojoj i samo mora da da podršku“.
Ambasador Francuske u našoj zemlji Pjer Košar rekao je da se Gojgićevoj orden dodeljuje zbog toga što je u svojoj zemlji branila demokratske vrednosti, do kojih Francuska drži.
Govoreći o njenoj karijeri, Košar je ukazao i na emisiju „Pravi ugao“ u kojoj uspeva „u političkom i medijskom okruženju koje je obeleženo snažnom polarizacijom političkih i društvenih ideja“ da intervjuiše najznačajnije sagovornike svih orijentacija.
Gojgić je naglasila da sa ponosom prima orden i da joj je čast što je ocenjeno da je njena karijera doprinela borbi za jačanje demokratskih vrednosti, posebno slobode govora i mišljenja.
„Pripadam slobodnoj generaciji koja je smela i htela i volela da govori o slobodi uopšte, pa i slobodi medija, koja je smatrala svojom obavezom da je osvaja i pravom da je nikome ne prepušta, ni vlasti, ni protivnicima, ni saveznicima“, rekla je Gojgićeva.
Gojgićeva se na kraju svog govora obratila na francuskom i podelila sećanje na svog dedu koji je prošao golgotu u Prvom svetskom ratu i do kraja života govorio o dve otadžbine – Srbiji i Francuskoj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala