- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: SAD na Tajvanu primenjuju iste metode kao u Ukrajini

© AFP 2023 / SAM YEHPogled na komercijalni deo Tajpeja na Tajvanu
Pogled na komercijalni deo Tajpeja na Tajvanu - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Pumpajući Tajvan oružjem Sjedinjene Američke Države koriste istu metodologiju kao u Ukrajini, izjavio je direktor Prvog odeljenja za Aziju Ministarstva spoljnih poslova Rusije Georgij Zinovjev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ono što se desilo u Ukrajini je metodološki veoma slično tome kako SAD rade na Tajvanu, jer ga pumpaju svojim oružjem – isto što se dešavalo u Ukrajini“, rekao je Zinovjev na sastanku poslaničke grupe Državne dume za veze Rusije sa kineskim Nacionalnim narodnim kongresom.
Ranije je ministar odbrane Tajvana Čiu Guoženg izjavio da će se, ako izbije rat između Kine i Tajvana, bez obzira ko pobedi, završiti tragedijom za obe strane. On je naglasio da „niko ne želi rat“.
Portparol kineskog Ministarstva odbrane Vu Čijan rekao je ranije da se Kina čvrsto drži kursa za mirno ujedinjenje sa Tajvanom, ali da nikada neće tolerisati njegovu „nezavisnost“. On je naglasio da na svetu postoji samo jedna Kina, a Tajvan je njen sastavni deo, a sunarodnici sa obe strane Tajvanskog moreuza dele zajedničku sudbinu i da su „krvna braća“.
Tajpej - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SVET
Peking zahteva od Vašingtona da prekine sve zvanične kontakte sa Tajvanom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala