- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Ishod pregovora s Kijevom zavisi od njihove spremnosti da prihvate legitimne zahteve Moskve

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVizit prezidenta RF V. Putina v Turciю
Vizit prezidenta RF V. Putina v Turciю - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom i tom prilikom istakao da ishod pregovora Moskve i Kijeva zavisi od spremnosti ukrajinske strane da uzme u obzir zakonite zahteve Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ministri su razmotrili i moguće zajedničke korake Ministarstava spoljnih poslova i odbrane u cilju obezbeđivanja bezbednosti civila u Ukrajini, uključujući strance.
Lavrov je rekao da odgovornost za tešku humanitarnu situaciju u zonama borbenih dejstava leži na ukrajinskim nacističkim bataljonima koji civile koriste kao živi štit i odbijaju humanitarne koridore koje ruska vojska redovno otvara, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Istovremeno, turski ministar je zahvalio je za pomoć koju su ruske jedinice pružile u oslobađanju talaca koje su držali ukrajinski ekstremisti u džamiji u Marijupolju.
Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Čavušoglu: Nazire se novi Hladni rat zbog Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala