- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Instrument za odvraćanje pažnje: Rusija odavno ne veruje ukrajinskim pregovaračima

© AP Photo / Darko BandicZastave Ukrajine i Rusije pored spomenika Vladimira Iljiča Lenjina, u Donjecku, istočnoj Ukrajini
Zastave Ukrajine i Rusije pored spomenika Vladimira Iljiča Lenjina, u Donjecku, istočnoj Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Moskva je izgubila poverenje u pregovarače iz Ukrajine, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju „Rusija 24“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako dodaje, Rusija je bila spremna na to da će se ukrajinska strana nedosledno ponašati tokom pregovora.

„Iz kancelarije čoveka koji sebe naziva predsednikom Ukrajine i koji ima odgovarajuća ovlašćenja stigla je molba da se vode pregovori. Rusija nije odbila tu molbu. Onda je, kao i uvek, počeo cirkus kijevskog režima: te dolaze, te ne dolaze, te učestvuju, te ne učestvuju, te daju izjave koje protivreče rezultatima prethodnih rundi pregovora, te menjaju stavove. Da li su u Moskvi bili spremni na to? Da, naravno“, dodala je Zaharova.

Po njenim rečima, takvo ponašanje ukrajinskih pregovarača je „klasična šema“ koja je, kako dodaje, potvrda toga da kijevski režim nije nezavisan i da se kontroliše spolja, a da su pregovori instrument za odvraćanje pažnje.
„To ne znači da neko smatra taj pregovarački proces visokom notom međunarodnog prava i veruje onima sa kojima seda za pregovarački sto. Ovde se više ne radi o onom 'veruj, ali proveravaj', jer odavno ne postoji poverenje u te ljude. Glavna situacija se odvija na terenu“, ocenila je Zaharova.
Oglasio se i šef ukrajinske delegacije na pregovorima sa Rusijom Mihail Podoljak koji je za Rojters rekao da Ukrajina ne zna kada će biti nastavljeni pregovori.
Pauza će, kako kaže, verovatno biti duža, nego što se pretpostavljalo zbog intenziteta borbenih dejstava na jugu i istoku Ukrajine.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju s ciljem demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine nakon čega su usledile najoštrije do sada sankcije Zapada.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
Lavrov o rusko-ukrajinskim pregovorima: Mi smo strpljivi i uporni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala