- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

DPS preti zbog Temeljnog ugovora: Neće pristati na potpisivanje sporazuma sa SPC

© AP Photo / Risto BozovicMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić, najavio je danas da ta stranka neće dozvoliti potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom koji je, kako tvrdi, suprotan interesima i pravnom sistemu države Crne Gore.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je u objavi na Tviteru naveo da je „Temeljni ugovor svakako pitanje od vitalnog i nacionalnog interesa“.
„Takođe, radi preciznosti, u delu sporazuma koji se odnosi na način odlučivanje u budućoj Vladi, jasno se navodi da su potpisnici sporazuma saglasni da se sva pitanja od vitalnog državnog i nacionalnog interesa usvajaju kvalifikovanom većinom svih članova Vlade“, zaključio je Nikolić, prenose Novosti.
Potpredsednik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović rekao je ranije danas da će buduća manjinska vlada, koju će podržati DPS, odluke donositi prostom većinom, što se odnosi i na potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala