- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Britanski parlamentarac: NATO treba raspustiti

© AP Photo / JESSICA TAYLORDžeremi Korbin: Ovo je bilo deset minuta hvalisanja opasnog premijera
Džeremi Korbin: Ovo je bilo deset minuta hvalisanja opasnog premijera - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Član Predstavničkog doma Parlamenta Velike Britanije Džeremi Korbin veruje da vojne saveze kao što je NATO treba raspustiti kako bi se osigurali mir i bezbednost na planeti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Bivši lider britanske Laburističke stranke izjavio je za „Tajms radio“ da bi voleo da vidi svet u kojem počinje ultimativno raspuštanje svih vojnih saveza.
„Pitanje treba da bude koji je najbolji način za donošenje mira u budućnosti? Da li je to osnivanjem još saveza, dodatnim jačanjem vojske? Ili je to prekidom rata u Ukrajini i drugih današnjih sukoba u kojima, takođe, gine veliki broj ljudi“, upitao je Korbin, prenosi Srna.
On je kritikovao britanskog premijera Borisa Džonsona i američkog predsednika Džozefa Bajdena jer „ne čine dovoljno kako bi ohrabrili dijalog i mir“.
Korbin, koji je bio lider laburista od 2015. do 2020. godine, istakao je da se treba zapitati da li vojni savezi donose mir ili ohrabruju jedni druge i napreduju do veće opasnosti.
Britanski poslanik naglasio je da „ne krivi NATO za događaje u Ukrajini“, ali je pozvao da se na stvar pogleda istorijski i da se potraže procesi koji bi mogli da okončaju sukob.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala