- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Berlin nudi istočnoj Evropi moderne tenkove, u zamenu za sovjetsku opremu Ukrajini

© AP Photo / Tobias SchwarzNemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
Pratite nas
Ministarka inostranih poslova Nemačke Analena Berbok je izjavila da Nemačka podržava zemlje istočne Evrope u isporukama oružja sovjetske proizvodnje Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Podržavamo one partnere koji mogu operativno da pošalju naoružanje sovjetske proizvodnje. Garantujemo u tom slučaju nadoknadu oružja, kako bi isporuke bile brze. Želim da preciziram da je naša vlada jedinstvena u tome da mi nećemo postati strana u sukobu na osnovu isporuka oružja“, navela je Berbokova na konferenciji za novinare u Berlinu.
Agencija Blumberg je, pozivajući se na neimenovanog vladinog zvaničnika, prenela da će Nemačka, umesto da direktno isporučuje oružje Kijevu, prebaciti moderne tenkove u one zemlje istočne Evrope koje su spremne da pošalju opremu iz sovjetskog doba u Ukrajinu.
Agencija je podsetila da ukrajinska vojska zna da kontroliše upravo opremu sovjetske proizvodnje.
Prema rečima sagovornika agencije, još su u toku pregovori o tome koji će NATO saveznici u istočnoj Evropi preneti oružje Ukrajini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala