- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Šta nas čeka za Vaskrs: Da li je vreme da odložimo zimsku garderobu

© Sputnik / Lola ĐorđevićKišni oblaci nad Beogradom
Kišni oblaci nad Beogradom - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
U Srbiji će u sredu biti oblačno i veoma hladno, povremeno sa slabom kišom, a na planinama sa snegom. Posle podne, prvo u Vojvodini, a do kraja dana i u ostalim predelima Srbije, očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Inače, ovo hladno vreme je posledica visinskog ciklona koji se nalazi iznad područja. Iz istog razloga će u sredu biti vrlo hladno uz temperature tokom dana od sedam stepeni na jugu Srbije, do 15 stepeni na severu Vojvodine.
„U četvrtak nas očekuje vedro i hladno. Ponegde će biti slabog mraza. Potom sledi pretežno sunčano vreme uz postepeno povećanje oblačnosti, tako da će krajem dana i tokom večeri sa jugozapada uslediti jače naoblačenje, ponegde praćeno kišom“, kaže za „Blic“ meteorolog Đorđe Đurić.
Već od četvrtka će biti znatno toplije, poručuje Đurić, tako da će maksimalna temperatura biti oko 20 stepeni.
U petak i subotu će biti promenjivo oblačno, umereno toplo, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom s tim što će u petak duvati jak jugoistočni vetar u košavskom području povremeno sa olujnim udarima. Temperatura će biti od 17 do 23 stepena.
„U nedelju sunčano i vrlo toplo uz maksimalne temperature od 23 do 27 stepeni, ali poslepodne i uveče na severu Srbije i u Vojvodini očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Od ponedeljka postepeni pad temperature će biti u skladu sa kalendarom, imaćemo umereno prolećno vreme“, poručuje Đurić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala