- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija pronašla u Iranu alternativu zapadnim proizvođačima

CC0 / Unsplash / Sredstva za dezinfekciju
Sredstva za dezinfekciju - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Iran može da zameni zapadne proizvođače kućne hemije i medicinskih proizvoda, izjavio je Sputnjiku predsednik rusko-iranskog poslovnog saveta Vladimir Obidenov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima, alternativa se može pronaći za svakodnevne predmete, od sredstava za ličnu higijenu do kuhinjskih proizvoda.
„Iran proizvodi širok spektar proizvoda za domaćinstvo, tako da je moguće zameniti mnogobrojnu zapadnu robu na našem tržištu i za to neće trebati mnogo vremena“, rekao je on.
On je naveo da je u Iranu veoma razvijena medicina, farmacija, medicinski turizam, kao i proizvodnja građevinskih materijala.
Podsetimo, nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini mnoge zapadne kompanije su prestale da svoje proizvode izvoze u Rusiju. Predsednik Evropske komisije Ursula Fon der Lajen izjavila je 17. aprila da prilikom razmatranja daljih sankcija protiv Rusije usled dešavanja u Ukrajini, Evropska unija razmatra mere koje se tiču bankarskog sektora, kao i restrikcija u oblasti energetike.
A pitanjem šta će ostati na Zapadu posle sukoba sa Rusijom bavili smo se u emisiji „Novi Sputnjik poredak“:
Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
RUSIJA
Rogozin: Evropu će na kraju najviše pogoditi sankcije koje je sama pokrenula
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala