- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proglasila personama non grata četvoro austrijskih diplomata

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Rusija je nakon proterivanja četvoro ruskih diplomata iz Austrije, proglasila personama non grata četvoro austrijskih diplomatskih predstavnika, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema saopštenju MIP-a Rusije, 19. aprila u ministarstvo je pozvan austrijski ambasador u Moskvi Verner Almhofer, kome je uručen odlučan protest zbog isfabrikovanog poteza zvaničnog Beča, koji je prethodno četvoro ruskih diplomata proglasio personama non grata.

„Ruska Federacija je u svojstvu recipročne mere proglasila četvoro diplomatskih predstavnika Austrije u Rusiji personama non grata. Oni će morati da napuste zemlju 24. aprila do kraja dana. Ambasadoru je uručena protestna nota“, dodaje se u saopštenju.

Kako je još navedeno, proterivanje ruskih diplomata iz Austrije nanosi ozbiljnu štetu bilateralnim odnosima i međunarodnom autoritetu Austrije.
Nakon pokretanja specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, brojne zemlje proterale su ruske diplomate. Među njima su: baltičke zemlje, Slovenija, Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Švedska, Danska i Rumunija. Ranije je i Evropska unija saopštila da proglašava 19 zaposlenih u stalnom predstavništvu Rusije pri EU za persone non grata. Sa svoje strane, Moskva je obećala adekvatan odgovor.
Lisabon - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Portugal sledi brojne evropske zemlje: 10 ruskih diplomata proglašeno za persone non grata
Moskva: Proterivanje ruskog diplomate iz Tirane neće ostati bez odgovora - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
RUSIJA
Rusija proteruje belgijske i holandske diplomate
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala