Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Protiv Srbije se vodi hibridni rat: Vulin o dojavama o bombama u tržnim centrima i avionima

© Sputnik / Dejan SimićPolicijska kola u Beogradu
Policijska kola u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da se protiv Srbije vodi hibridni rat zato što Srbija ima samostalnu politiku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Protiv Srbije se vodi hibridni rat, vodi se zbog toga što Srbija ima samostalnu politiku i što nismo uveli sankcije i nećemo da uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji. Na ovaj način nas kažnjavaju. Imamo saznanja ko stoji iza ovih napada“, izjavio je Vulin u jutarnjem programu televizije Hepi, upitan da prokomentariše bezbednosne pretnje i pritiske na Srbiju kroz dojave o podmetnutim bombama u avionima, a od juče i u tržnim centrima.
„Kad zatvorite tržni centar, dok sve ne proverite, dok ne vratite ljude, vi ste u potpunosti izgubili dan. Niko neće kupovati u tom tržnom centru, izbegavaćete da odete tamo. Pravi se ozbiljna ekonomska šteta. To je ekonomski rat koji se vodi protiv nas“, saopštio je MUP.
Vulin dodaje da policije reaguje na svaku dojavu.
„Ubuduće ćemo se truditi da preventivno više delujemo, da vršimo preglede tržnih centara pre nego što se otvore. Ako budete videli više policajaca u tržnim centrima, to nije zato što postoji neki problem, već zato što vodimo računa o vašoj bezbednosti“, poručio je građanima ministar policije.
Ministar Vulin je ponovio da je u pitanju hibridni rat koji se vodi protiv naše zemlje i istakao da se vodi i sa teritorije EU i sa teritorije Ukrajine.
„Poslednji napad je došao sa servera iz Švajcarske. To su zemlje čija se teritorija koristi za hibridne napade na našu zemlju. Imamo saznanja ko stoji iza ovih napada, nešto možemo, nešto ne možemo da dokažemo. Obratili smo se tim zemljama, obratili smo se međunarodnoj zajednici da nam pomognu i da nam oni kažu o stvarima koje dolaze sa njihove teritorije. Ponavljam još jednom, više zemalja EU, a jedna posebno, Ukrajina i poslednji put juče Švajcarska“, rekao je Vulin.
Ministar policije poručuje da je Srbija sigurna i bezbedna zemlja.
„Živite normalno. U ovom moru nestabilnosti Srbija je ostrvo stabilnosti“, kazao je Vulin, prenosi Tanjug.
Značka policije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SRBIJA
Otkriveno odakle su stigle dojave o bombama u tržnim centrima u Beogradu i Nišu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala