- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Propagandni potez: Amerika bi mogla da prizna Rusiju za „sponzora terorizma“

© AP Photo / Charles DharapakZgrada Stejt departmenta
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je za „Si-En-En“ da Sjedinjene Američke Države analiziraju mogućnost da uključe Rusiju na spisak „saučesnika terorista“. Takva saopštenja iz Vašingtona Moskva smatra propagandnim potezom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pažljivo analiziramo činjenice i zakon“, rekao je Prajs.
Prema informacijama neimenovanog izvora američke televizije, mogućnost uključivanja Rusije na odgovarajući spisak razmatra se kao „instrument za pozivanje Rusije na odgovornost“ zbog situacije oko Ukrajine.
Portparolka Bele kuće Džen Psaki nije govorila o izgledima za uključivanje Rusije na spisak zemalja-sponzora terorizma. Kako je precizirala, na tom spisku su samo tri zemlje – Severna Koreja, Iran i Sudan.
Povodom izjava portparola Stejt departmenta oglasila se i zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„To je neophodno kako bi ubedili one koji se još nisu slomili. To je potrebno danas, sada, to je ideja koja se javila u sekundi, koja nije potkrepljena ni zakonom, ni činjenicama. O činjenicama niko uopšte ne govori. To je danas potrebno za informaciono-propagandne aktivnosti Vašingtona. A šta će to značiti – oni neće raspravljati o tome“, izjavila je Zaharova u emisiji „Solovjov lajv“.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Azov - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
RUSIJA
Japan skinuo ozloglašeni bataljon „Azov“ sa liste terorista – i još im se izvinio
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala