- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kina će nastaviti da jača stratešku saradnju sa Rusijom

© AP Photo / Andy WongZastave Kine i SAD
Zastave Kine i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Kina nastavlja da jača stratešku saradnju sa Rusijom i štiti zajedničke interese dve države bez obzira na promene međunarodne situacije, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Kine Le Jučeng na sastanku sa ambasadorom Rusije u Kini Andrejem Denisovom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je iskazao spremnost kineske strane da zajedno sa Rusijom učestvuje u izgradnji međunarodnih odnosa novog tipa.
Ruski ambasador je naglasio da je Rusija oduvek smatrala da je razvoj odnosa sa Kinom prioritet spoljne politike, da je ruska strana spremna da sledi pravac koji su predvideli lideri dve zemlje kako bi poboljšala stratešku saradnju.

Peking primećuje pogoršanje socijalne situacije u SAD

Peking beleži stalno pogoršanje socijalne situacije u Sjedinjenim Američkim Državama gde se primetan veliki broj slučajeva kršenja ljudskih prava koja su postala „hroničan i sistemski problem“, izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova Kine Van Venbin.
Ključnim problemom je nazvao rasnu diskriminaciju, zločine i nasilje. Venbin je obratio pažnju na štetnost američkog pravnog sistema koji je „koristan bogatašima, a kažnjava siromašne“.

„SAD su jedina razvijena zemlja u kojoj su se u poslednjih 20 godina dogodile neverovatne vanredne situacije u kojima se primenjivalo oružje“, konstatovao je Venbin.

Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
RUSIJA
SAD: Kina će snositi ozbiljne posledice ako pokuša da pomogne Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala