- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Dejstvovala „gvozdena kupola“: Sukob Izraelaca i Palestinaca na Zapadnoj obali /video/

© AFP 2023 / Jack GuezIzraelski sistem Gvozdena kupola presreće raketu
Izraelski sistem Gvozdena kupola presreće raketu - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Izraelska avijacija uništila je Hamasovo skladište oružja, saopštila je vojska te zemlje. Palestinci navode da je došlo do razmene vatre između izraelskih snaga i Palestinaca u Dženinu. Dan ranije Izrael je napao jug Gaze, kao odgovor na raketni napad koji je pokrenut iz te oblasti, navodi portparol izraelske vojske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Izraelska vojska saopštila je da su njeni borbeni avioni uništili prostorije u kojima Hamas pravi oružje. Iz Hamasa su rekli da su pokušali da obore izraelske avione, ali da nisu uspeli, kao i da nema povređenih.
U međuvremenu, došlo je do sukoba izraelskih snaga i naoružanih Palestinaca na Zapadnoj obali, u gradu Dženin.
Iako je, prema bezbednosnim procenama, za jučerašnji raketni napad na Izrael odgovoran Islamski džihad, vojska je navela da „Hamas smatra odgovornim za dešavanja u Gazi“.
Nakon izraelskog napada, portparol Hamasa Hazem Kasem je rekao da je „borba protiv okupacije legitimno pravo u Gazi, na Zapadnoj obali i unutar Zelene linije“.
Kasem je rekao i da izraelski napadi na „prazne mete predstavljaju neuspeh Izraela u pokušajima da zaustave Palestince od zaštite Jerusalema i džamije Al-Aksa“.
Juče je izraelski odbrambeni sistem „gvozdena kupola“ presreo raketu lansiranu iz Pojasa Gaze, što je prvi takav napad u poslednja četiri meseca. Nije bilo povređenih.
Hamas i Islamski džihad su u poslednje vreme pretili napadima na Izrael nakon tenzija u Jerusalemu, a naročito upada izraelskih snaga u Al-Aksu.
Iako izraelski obaveštajci ne očekuju da će se poslednje eskalacije preliti u rat, vojska se pripremila za mogućnost dalje eskalacije, prenosi RTS.
Sukobi Palestinaca i izraelske policije kod džamije Al Aksa u Jerusalimu - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SVET
Sukob izraelske policije i Palestinaca kod džamije Al Aksa u Jerusalimu, 150 povređenih /video, foto/
Sukob izraelske policije i Palestinaca ispred džamije Al Aksa - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
SVET
Jerusalim: U sukobima sa policijom povređeno 17 Palestinaca /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala