- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Avioni Il-38 leteli osam sati iznad Tihog okeana /video/

© Sputnik / Georgiй Zimarev / Uđi u bazu fotografijaPatrolni avion Il-38N
Patrolni avion Il-38N - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Posade četiri protivbrodska aviona Il-38 i Il-38N iz sastava mešovitog avionskog puka vojske i snaga na severoistoku Rusije na vežbama su proveli osam sati iznad Tihog okeana i duž istočne obale Kamčatke, tokom leta su tražili brodove i podmornice „neprijatelja“, izjavili su u Tihookeanskoj floti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Tokom leta su piloti pomorske avijacije u sastavu odreda izvršavali zadatke na pronalaženju, klasifikaciji i praćenju podmornica i površinskih brodova uslovnog neprijatelja primenjujući nova radarska i hidroakustička sredstava za otkrivanje. Tokom leta je bilo istraženo više od deset hiljada kvadratnih kilometara akvatorije Tihog okeana“, navodi se u saopštenju.

Na vežbama su avioni Il-38 i Il-38N ispalili 200 hidroakustičkih plutajućih sondi po mogućim maršrutama kretanja podmornica uslovnog neprijatelja u neutralnim vodama.
Pored toga, posada je pilotirala u sastavu para aviona na malim visinama iznad površine Tihog okeana.
Kako bi se povećala efikasnost ispunjavanja zadataka organizovana je interakcija pilota sa brodovima taktičke grupe za vuču iz jedinica za zaštitu vodnog područja.
Helikopteri Mi-8MTV tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
RUSIJA
Helikopteri Ruske garde na zadatku: Uništena grupa ukrajinskih diverzanata /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala