Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Uhapšen direktor Nacionalnog parka „Đerdap“

© Sputnik / Aleksandar MilačićZnačka policije Srbije
Značka policije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Lazar Mitrović, v. d. direktora Nacionalnog parka „Đerdap“, uhapšen je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je zloupotrebio položaj, saopšteno je iz Tužilaštva.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Tužilaštvo je navelo da je protiv v. d. direktora NP „Đerdap“ vođen višemesečni predistražni postupak, a nakon saslušanja, Tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor.
U saopštenju se dodaje da je na osnovu dokaza prikupljenih u predistražnom postupku doneta naredba o sprovođenju istrage protiv Mitrovića zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela.
Njemu se na teret stavlja da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa prodajom drvnih sortimenata mimo zakonskih regulativa i zbog nelegalne izgradnje vikend kuće za sebe, u zoni nacionalnog parka u kojoj je zabranjena izgradnja vikendica, kao i da je nedozvoljeno uticao na ozakonjenje ovog objekta, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala