- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Turska objavila prve snimke vojne operacije protiv Kurda u Iraku /video/

© Foto : Youtube/T.C. Millî Savunma Bakanlığı/PrintscreenTurska vojna operacija protiv Kurda u severnom Iraku
Turska vojna operacija protiv Kurda u severnom Iraku - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Tursko ministarstvo odbrane objavilo je prvi snimak vojne operacije koju je ta zemlja pokrenula protiv kurdskih snaga u severnom Iraku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na snimku koje je objavilo tursko ministarstvo odbrane vidi se dejstvo borbenih aviona, helikoptera, artiljerije i kopnenih snaga. Većina snimaka načinjena je opremom za noćno osmatranje.
Ratni avioni, helikopteri i dronovi turske ratne avijacije dejstvovali su po ciljevima kurdskih snaga i raketirali kampove za obuku, tunele, skloništa i skladišta municije u severnom Iraku, rekao je ministar odbrane Turske Hulusi Akar.
Cilj operacije nazvane „Čelična kandža“ je, prema rečima Akara, „sprečavanje terorističkih napada i obezbeđivanje turske granične bezbednosti“.
Turski tenkovi u Džarablusu - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
SVET
Turska pokrenula vojnu ofanzivu protiv kurdskih ekstremista u Iraku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala