- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruskom analogu SVIFT-a priključile su se 52 organizacije iz 12 zemalja

© Sputnik / Natalья SeliverstovaCentralna banka Rusije
Centralna banka Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Ruskom Sistemu za prenos finansijskih poruka, analogu SVIFT-a, do sada su se priključile 52 inostrane organizacije, saopštila je predsednica Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Korisnici ruskog Sistema za prenos finansijskih poruka su 52 inostrane organizacije iz 12 zemalja“, rekla je Irina Nabiulina u Državnoj dumi Rusije.
Prema njenim rečima, bankarski sistem Rusije je čvrst i sposoban da izdrži sve udare.
„Bez obzira na to što je donedavno bila pandemijska kriza, bankarski sistem stoji čvrsto na nogama i sposoban je da izdrži ozbiljne udare“, rekla je Nabiulina.
Nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini Evropska unija je isključila iz sistema SVIFT devet velikih ruskih banaka. Taj sistem obuhvata više od 11.000 najvećih organizacija iz gotovo svih zemalja sveta.
Centralna banka Rusije je na to odgovorila formiranjem analognog Sistema za prenos finansijskih poruka. Sredinom aprila je saopšteno da je ukupan broj korisnika Sistema za prenos finansijskih poruka premašio 330 banaka i kompanija.
Kineska Žešang banka u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Kineske banke se priključuju ruskom analogu SVIFT-a

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala