- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pripreme u punom jeku: Na Paradi pobede u Moskvi učestvovaće 11 hiljada vojnika /video/

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaProba Parade pobede u Moskvi
Proba Parade pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Na poligonu Alabino u Podmoskovlju održana je proba vojne parade na kojoj je učestvovalo 11 hiljada vojnika, koji će 9. maja prodefilovati Crvenim trgom povodom 77. godišnjice pobede nad nacizmom u Drugom svetskom ratu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Na probi parade učestvuje ukupno 11 hiljada vojnika, 131 jedinica savremenog naoružanja i vojne tehnike, 77 aviona i helikoptera“, precizirao je vojni resor.
Prema navodima Ministarstva, u sastavu 33 paradne jedinice pešadije na poligonu Alabino bili su uključeni studenti i kadeti vojnoobrazovnih ustanova Ministarstva odbrane i drugih bezbednosnih struktura, oficiri, vodnici i vojnici formacija Zapadnog vojnog okruga Rusije. Takođe su učestvovali i učenici Suvorovske i Nahimovske škole, kadetskog korpusa, pripadnici pokreta „Junarmija“, tereški i kubanski kozaci.
U sastavu mehanizovanog konvoja na poligonu prošla su vozila visokog stepena zaštite „Tajfun“, borbena vozila pešadije BMP-2, BMP-3 i „Kurganec 25“, tenkovi T-72B3M, T-90M „Proboj“ i T-14 „Armata“, operativno-taktički raketni sistemi „Iskander M“, haubice „Msta S“, višecevni bacači raketa „Tornado G“, sistemi PVO „Tor M2“, „Buk M3“, S-400 „Trijumf“, tehnika vazdušno-desantnih snaga i raketnih snaga strateške namene. Kamionima su transportovani udarni roboti „Uran 9“.
S tim u vezi, Ministarstvo odbrane je podsetilo da će 28. aprila i 4. maja na Crvenom trgu u Moskvi biti održana noćna proba, a 7. maja generalna proba.

Pripreme u Murmansku i Severomorsku

Istovremeno, pres-služba Severne flote Rusije saopštila je da će više od 1.300 vojnih lica i 62 jedinice borbene i istorijske tehnike učestvovati na vojnim paradama u Murmansku i Severomorsku povodom Dana pobede.
Kako se precizira, mehanizovani konvoj na paradi u Murmansku predstavljaće istorijski tenk T-34, obalski raketni sistemi „Bal“ i „Bastion“, sistemi S-400 „Trijumf“, savremeni tenkovi T-80 BMV, oklopni transporteri, višecevni bacači raketa, arktička i druga vojna tehnika.
U Severomorsku će u sklopu paradne jedinice prodefilovati 573 vojnih lica. U pešačkim kolonama biće i jedinica Severomorskog kadetskog korpusa i pokreta 'Junarmija'“, saopštila je flota.
Na glavnim trgovima gradova tradicionalno će se održati vojne parade. Pripreme za učesnike parade i vojnu opremu su već počele.
Tenkovi T-34-85 prodefilovali na vojnoj paradi povodom Dana pobede u Moskvi 9. maja - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Tradicija se ne prekida: Parada pobede će biti održana 9. maja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala