- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Komisija za istraživanje rada američkih biolaboratorija u Ukrajini počela sa saslušanjem svedoka

© Flickr / Maryland National GuardBiološko oružje
Biološko oružje - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Parlamentarna komisija za istraživanje rada američkih bioloških laboratorija u Ukrajini pokrenula je pripremu dosijea, kao i saslušanje svedoka, saopštila je kopredsedavajuća komisije, potpredsednica Državne dume Rusije Irina Jarova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Krenuli smo sa doslednim saslušanjem svedoka za koje danas može da se kaže da je već pružilo vrlo važne informacije. One će nesumnjivo biti priložene dosijeu i omogućavaju nam da izgradimo lanac saradnje Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajini na otvaranju bioloških laboratorija potencijalno napravljene za istraživanje biološkog oružja i sprovođenje odgovarajućih eksperimenata“, izjavila je Jarova, prenosi pres-služba ruske Dume.

Kako se navodi u saopštenju, prvi dokumentovani rezultati rada su već priloženi dosijeu.
Kopredsedavajuća komisije je dodala da je radna grupa za bezbednost saslušala svedoke zbog biološkog terorizma nad decom u Luganskoj Narodnoj Republici, o čemu je ranije izvestila komisija.
„Sa potpunom uverenošću možemo da konstatujemo da je otkriveno sprovođenje biološkog terorizma nad decom na teritoriji LNR“, zaključila je ona.
Jarova je ranije izjavila da parlamentarna komisija za istraživanje rada američkih bioloških laboratorija u Ukrajine razmatra mogućnost pozivanja na svedočenje zamenice državnog sekretara SAD za politička pitanja Viktorije Nuland i sina američkog predsednika Hantera Bajdena.

SAD sprovode biološka istraživanja u stotinama laboratorija širom sveta

Istovremeno, potpredsednik Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov saopštio je da će komisija održati sledeći sastanak 16. maja u Savetu Federacije uz učešće predstavnika Ministarstva spoljnih poslova, kao i da će biti razmotreni pravni aspekti.
Amerika sprovodi biološka istraživanja u stotinama laboratorija širom sveta, a prema mišljenju stručnjaka, biološko oružje u brojnim situacijama se pokazuje jeftinijim i efikasnijim za rešavanje vojnih problema, naglasio je on.
Takođe je dodao da je danas na sastanku doneta odluka o formiranju naučnog savetodavnog veća pri parlamentarnoj komisiji.
„Odnosno, oslanjaćemo se ne samo na podatke koje dobijamo od Ministarstva odbrane, drugih nadležnih ministarstava i resora na stručnom nivou, već ćemo se oslanjati i na naučnu ekspertizu, jer odgovarajuće tehnologije uvek imaju dvostruku namenu. Te tehnologije su teško dokazive ako nemamo pristup naučnoj ekspertizi, ali od sada je imamo“, objasnio je Kosačov.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
Pojedinosti tajnog programa Pentagona na ruskim granicama bile su tema emisije Novi Sputnjik poredak:
Šta je zapravo biološko oružje i u kojim slučajevima u istoriji je do sada korišćeno saznajte u Sputnjikovoj animiranoj infografici:
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Isplivali novi šokantni podaci: Čime su se sve bavile američke biolaboratorije u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala