- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Evropa je meta“: DAEŠ najavio osvetu i napade širom sveta

© AP Photo / Khalid MohammedZastava DAEŠ-a
Zastava DAEŠ-a - Sputnik Srbija, 1920, 18.04.2022
Pratite nas
Zvaničnici DAEŠ-a (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) izdali su saopštenje u kojem su pozvali pripadnike ove organizacije da intenziviraju napade širom sveta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema saopštenju, napadi treba da se intenziviraju naročito na području Evrope gde je fokus zvaničnika zemalja trenutno na situaciju u Ukrajini, prenose mediji.
U saopštenju koje je objavio predstavnik organizacije Abu Omar al-Mudžahir ističe se kako pripadnici DAEŠ-a pripremaju odmazdu nakon smrti bivšeg vođe organizacije Abu Ibrahima al-Kuraišija.
„Uzdajući se u Boga, najavljujemo blagoslovljenu kampanju osvete“, rekao je predstavnik organizacije.
Takođe, navodi se kako odmazda pre svega podrazumeva intenziviranje napada koje će izvesti pripadnici ove organizacije.
„Pristalice DAEŠ-a treba da iskoriste priliku kada se 'krstaši' bore jedni protiv drugih u Ukrajini i izvedu napade u Evropi“, poručio je al-Mudžahir.
Zvaničnik DAEŠ-a se osvrnuo i na aktuelnu situaciju u Izraelu i sukobe između pripadnika izraelske vojske i policije i Palestinaca.
„Jerusalim se može osloboditi od Jevreja samo povratkom kalifata, a ne palestinskim ustankom ili uz pomoć onih koji imaju vrednosti koje se menjaju u skladu s interesima njihovih zapadnih gospodara“, poručio je zvaničnik DAEŠ-a.
Na kraju svog obraćanja, on je pozvao sve muslimane u arapskom svetu da se suprotstave liderima koji imaju dobre odnose s Izraelom ili žele da se pomire s njima.
"Moderni muslimanski političari koji pokušavaju da oslobode Jerusalim nisu ništa drugo do marionete u rukama Izraela i Zapada", zaključio je zvaničnik Islamske države u saopštenju objavljenom u nedelju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala