- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Severna Koreja isprobala novo taktičko navođeno oružje /foto/

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceSeverna Koreja testirala novo oružje
Severna Koreja testirala novo oružje - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Lider Severne Koreje Kim Džong Un nadgledao je uspešno probno testiranje novog taktičkog navođenog oružja, značajnog za poboljšanje efikasnosti taktičkih nuklearnih operacija, javili su severnokorejski državni mediji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novi sistem naoružanja Severne Koreje je „od velikog značaja u drastičnom poboljšanju vatrene moći artiljerijskih jedinica dugog dometa na liniji fronta i povećanju efikasnosti u dejstvu taktičkog nuklearnog oružja DNRK i diversifikaciji njihovih misija vatrene moći“, izvestila je zvanična Korejska centralna nova agencija (KCNA), preneo je Jonhap.
Testiranje je izvedeno uspešno, javili su severnokorejski mediji.
Tokom inspekcije, Kim Džong Un je dao važna uputstva o „daljoj izgradnji odbrambenih sposobnosti i nuklearnih borbenih snaga zemlje“.
KCNA nije iznela druge detalje o testiranom oružju, prenosi Tanjug.
Severna Koreja ispalila je dva projektila sa svoje istočne obale ka moru, saopštila je vojska Južne Koreje.
Projektili, koji su ispaljeni iz regiona Hamhung u subotu oko 18 časova preleteli su oko 110 kilometara na maksimalnoj visini od 25 kilometara, krećući se brzinom nešto manjom od 4 maha, navodi se u saopštenju generalštaba oružanih snaga Južne Koreje, prenosi Rojters.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala