- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Savet bezbednosti Belorusije: Ako bude agresije Zapada, razaranja će biti i na njihovoj teritoriji

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe Rusije i Belorusije
Vojne vežbe Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Beloruska vojska spremna je da pruži odgovor na moguću provokaciju susednih zapadnih zemalja, a u slučaju agresije na Minsk doći će do razaranja i eksplozija i na njihovoj teritoriji, izjavio je državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Neće se desiti da one (neke zemlje) pokrenu agresiju na Belorusiju, a da se pritom vojna dejstva odvijaju samo u Belorusiji. Ne, razaranja, pogibije i eksplozije biće i na njihovoj teritoriji“, istakao je Volfovič za televiziju „Belorusija 1“.
On je skrenuo pažnju na činjenicu da zapadne zemlje susedi Belorusije usklađuju svoju infrastrukturu „iz nejasnih razloga“ i možda bi upravo to moglo da ukazuje na pripremu mogućih provokacija i vojne agresije.
Kako je primetio, tamo se u poslednje vreme povećao broj vojnika, vojne tehnike i naoružanja, modernizuje se vojna infrastruktura, sve su učestaliji letovi vojne avijacije u blizini beloruskih granica, a iz budžeta se izdvajaju velika sredstva za odbranu.
Volfovič je takođe izrazio nadu da će se upravo običan narod u zapadnim zemljama suprotstaviti agresiji i neće hteti da se otpočnu bilo kakva borbena dejstva.
Ipak, on je uverio da će beloruska vojska, ako bude potrebno, moći da pruži dostojan odgovor na svaku provokaciju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala