- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska uništila fabriku za proizvodnju municije, do sada ubijeno više od 1.000 plaćenika

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovac Su-27
Višenamenski lovac Su-27 - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Visokopreciznim raketama vazdušnog baziranja uništena je fabrika za proizvodnju municije u Kijevskoj oblasti, saopštio je portparol ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Tokom noći, visokopreciznim raketama vazdušnog baziranja uništena je fabrika za proizvodnju municije u području opštine Brovari, Kijervska oblast", rekao je Konapšenkov.
Protekle noći ukupno je uništeno 68 vojnih objekata u Ukrajini, uključujući protivvazdušni sistem "OSA AKM", šest skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i benzina.
Između ostalog, avijacija je pogodila četiri položaja ukrajinske vojske, gde je ubijeno više od 50 vojnika.
Kako je naveo Konašenkov, ruska sredstva PVO oborila su 10 dronova ukrajinske vojske u području Donbasa.
Prema rečima generala, od početka izvođenja specijalne operacije u Ukrajini ubijeno je 1.035 stranih plaćenika, dok je 913 odustalo da učestvuje u borbama i pobeglo.

"Od početka specijalne vojne operacije kijevski ekstremistički režim pozvao je 6.824 strana plaćenika iz 63 države. Najmnogobrojnija grupa je bila iz Poljske – 1.717 osoba. Oko 1.500 plaćenika je stiglo iz SAD, Kanade i Rumunije. Iz Velike Britanije i Gruzije po 300 osoba. Iz područja Sirije koju kontroliše Turska stiglo je 193 osobe", rekao je general.

Po njegovim rečima, najveći broj plaćenika je raspoređen u Kijevu, Harkovu, Odesi, Nikolajevu i Marijupolju.
„'Regionalni koordinacioni štab' takozvanog 'Međunarodnog legiona odbrane Ukrajine' koji se nalazi u gradu Bela Crkva raspoređuje ih po grupama. Kao rezultat borbi taj broj je u stalnom opadanju i danas iznosi 4.877. ljudi“, istakao je Konašenkov.
On je napomenuo da strani plaćenici po međunarodnom humanitarnom pravu nemaju status „borca”.
„Oni su došli u Ukrajinu da zarade novac ubijajući Slovene. Zato je najbolje što ih čeka je krivična odgovornost i duge zatvorske kazne“, naglasio je general.
Ruševine u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
RUSIJA
UŽIVO U Marijupolju likvidiran ukrajinski komandant; Zelenski: Spremni smo da ratujemo deset godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala