- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma: Traženjem vojne pomoći od NATO-a, Zelenski želi da dobije na vremenu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski svojim izjavama o pregovorima sa Rusijom želi da dobije na vremenu, dok se istovremeno obraća NATO-u za vojnu pomoć, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Volodin je komentarisao izjave Zelenskog o spremnosti Ukrajine da s Rusijom razmotri pitanje odbijanja stupanja u NATO i status Krima, ali tek nakon prestanka borbi i povlačenja ruskih trupa.

„On je to govorio i pre pregovora u Turskoj, kada su naši vojnici bili stacionirani u blizini Kijeva. Rusija je smanjila aktivnost u tom pravcu i povukla vojsku. Nakon toga, pojavila se provokacija u Buči i druge provokacije“, istakao je Volodin na svom Telegram kanalu.

On je naglasio da je Kijev odustao od obaveza koje je preuzeo na sebe“.
„Danas se predlaže isti taj scenario. Razlog za to je očigledan. Želi da dobije na vremenu, dok se istovremeno obraća NATO-u za vojnu pomoć“, dodao je predsednik Dume.
Volodin smatra da ukrajinskom predsedniku predstoji da bez odlganja donese brojne odluke, uključujući povlačenje vojske sa teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike, ukoliko brine o građanima svoje zemlje.

„Ako Zelenski brine o građanima Ukrajine, moraće odmah da donese sledeće odluke. Prva je da povuče vojsku s teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike. Druga je da se u na sporazumnoj osnovi utvrde obaveze priznavanja Krima i vanblokovskog statusa Ukrajine, kao i denacifikacija i demilitarizacija zemlje“, naglasio je Volodin.

Predsednik Dume je dodao da nema drugog načina.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
RUSIJA
Zelenski: Neće biti dovoljan samo jedan sastanak sa Putinom
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
RUSIJA
Ruska Duma: Sprečena ratna perfidija Kijeva, zamislite šta bi bilo da nema specijalne operacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala