- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin: Evropu će na kraju najviše pogoditi sankcije koje je sama pokrenula

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaGeneralni direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin
Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
Evropa će na kraju biti više pogođena sankcijama koje je pokrenula protiv „Roskosmosa“, nego on sam, izjavio je generalni direktor ruske svemirske agencije Dmitrij Rogozin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uveren sam da će saradnja biti obnovljena u određenom obliku, ali sa drugačijim fokusom. Stoga ćemo sada prvenstveno sarađivati sa onim državama koje su zauzele zdravorazumski stav ili u krajnjoj meri – neutralan. I kada se prašina slegne, oni koji su uvodili sankcije biće prinuđeni da se dogovaraju sa nama, ali tada već pod našim uslovima“, ocenio je Rogozin.

On je za belorusku televiziju „ONT“ rekao da su sankcije top koji puca na dve strane.

„Ko će primiti više granata? Sa mog stanovišta, Evropa koja je inicirala te sankcije, pogođena je više nego 'Rosmoskos'“, ocenio je direktor svemirske agencije.

Podsetimo, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ranije je izjavila da tokom diskusije o daljim sankcijama protiv Rusije zbog dešavanja u Ukrajini Evropska unija razmatra mere koje se tiču bankarskog sektora, konkretno, „Zberbanke“, kao i restrikcija u oblasti energetike. Ona je takođe istakla da je glavni cilj smanjenje prihoda ruskih vlasti.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Kao odgovor na vojnu operaciju, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Zgrada Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2022
SVET
Stupio na snagu peti paket sankcija EU protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala