- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„NATO je spremao vojsku Ukrajine za napad na Rusiju“: Ruski oficir o specijalnoj operaciji

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRakete "kalibar" gađaju objekte u Ukrajini
Rakete kalibar gađaju objekte u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
Pratite nas
NATO je polako pretvarao Ukrajinu u antirusiju i spremao njenu vojsku za napad na Rusiju, saopštio je iskusni oficir u Kopnenim snagama Rusije Rustem Klupov u intervjuu televiziji "Zvezda".
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Boravak snaga NATO-a na teritoriji Ukrajine je koristan za njih. Sve je išlo ka tome. Rukovodstvo Ukrajine se samim tim ohrabrilo, postalo bezobrazno do granice da je počelo da preti da će napraviti nuklearnu oružje. Drugog izbora, osim da izvedemo preventivni napad, „stavimo ih u ćorsokak“, pomerimo tu pretnju dalje, rusko rukovodstvo nije imalo", rekao je Klupov.

On je podsetio da je sve počelo još od 1999. godine: potpisivani su dokumenta sa NATO-om, zaključivana partnerstva Ukrajine sa Alijansom, izvođene su zajedničke vojne vežbe sa ukrajinskom vojskom.
"I protiv koga? Sa kim može Ukrajina još da ratuje? Napominjem da vojne vežbe u blizini granica sa Rusijom nisu imale odbrambeni karakter. Sve vojne vežbe su bile ofanzivne", istakao je Klupov.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ruševine u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
RUSIJA
UŽIVO U Marijupolju likvidiran ukrajinski komandant; Zelenski: Spremni smo da ratujemo deset godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala